Hoe werkt de app BeReal?

Sinds de komst van sociale media zien we een perfecte wereld. Vakanties, leuke uitjes en een mooi lichaam. De app BeReal maakt een einde aan het perfecte plaatje. Met deze app stuur je foto’s uit je echte leven en zonder filter.

BeReal, wat is het?

BeReal is een social media app voor jongeren vanaf 12 jaar, die ‘wees echt’ betekent. Het is precies het tegenovergestelde van de al bekende social media apps. Daar zien we vaak alleen perfecte plaatjes, de leuke dingen in het leven en worden foto’s gefotoshopt. Bij BeReal verstuur je foto’s uit je echte leven. En dat echte leven is niet altijd leuk of spannend, het kan ook gewoon saai zijn.

Wanneer kun je BeReal gebruiken?

Na het downloaden van de app maak je een account aan. Bij het maken van een account vul je wat persoonlijke gegevens in. Hierna ontvang je een verificatiecode waarmee de app jouw identiteit vaststelt. Na deze stappen voer je een gebruikersnaam in en is het mogelijk om contacten toe te voegen. De app stuurt nu meldingen, die je ontvangt na het aanzetten van je notificaties.

Hoe werkt BeReal?

Na het installeren van de app is deze klaar voor gebruik. Op een willekeurig moment ontvang je een melding van BeReal. Je mag een foto maken! Hier krijg je twee minuten de tijd voor. Er verschijnt een stopwatch die de tijd aftelt. Bij het maken van een foto treden beide camera’s in werking. Dat betekent dat er zowel een foto van jezelf wordt gemaakt als van de omgeving. Zo zien je vrienden wat je doet en in welke omgeving je bent.

Je leven delen met vrienden

Het leuke van de BeReal app is dat je vrienden meekijken in je leven. Ze zien de leuke dingen, maar ook de minder leuke. Ze leren je zo beter kennen. Op het moment dat jij een melding krijgt, hebben je vrienden deze ook ontvangen. Als je jouw foto’s deelt, ontvang je de foto’s van je vrienden. Deel je geen foto’s dan zie je de foto’s van je vrienden niet. Elke dag begin je weer met een leeg scherm.

Het maken van een foto uitstellen

© Pexels.com

Het zal best wel eens voorkomen dat je vergeet een foto te maken, of dat het niet zo goed uitkomt. Dan bestaat de mogelijkheid om dit later te doen. Je vrienden zien dan wel dat je de foto later hebt gemaakt. Binnen de twee minuten die je krijgt om een foto te maken, is het mogelijk om een nieuwe foto te maken. Er is dus niks aan de hand als je foto mislukt. Maar let op! Ook dit is zichtbaar voor je vrienden. Zij zien hoe vaak je een foto hebt gemaakt voordat je deze verstuurt.

Is BeReal leuk?

De bedoeling van de app is dat de foto’s echt zijn, zonder filters. Het hoeft dus geen perfect plaatje te zijn. En dat is precies de reden dat de app heel populair is, zeker bij jongeren.