Kinderbed kopen? Met deze 5 tips koop je het beste kinderbed!

Kinderbed kopen? Met deze 5 tips koop je het beste kinderbed!

Bij het kopen van een kinderbed moet je doordachte keuzes maken. Wij helpen je graag bij het maken van deze keuzes, door je 5 tips te geven! In dit artikel hebben we rekening gehouden met de diverse levensfases van een kind, de tips zijn dus geschikt voor iedere ouder. En op deze website kan je alles ook eens checken.

1: Denk aan de beschikbare ruimte

Is de kinderkamer klein? Kies dan voor een hoogslaper of halfhoogslaper! De ruimte onder dit kinderbed kun je gebruiken voor het plaatsen van een bureau, of bijvoorbeeld een kledingkast. Zo blijft er voldoende ruimte over om te spelen.

Heb je twee kinderen die een kamer delen? Denk dan eens aan een stapelbed! Door dit kinderbed te kopen, creëer je meer vloerruimte en voorkom je dat je kinderen elkaar in de weg lopen.

Je kinderen moeten uiteraard wel bekwaam genoeg zijn om het bed te beklimmen, als ouder kun je dit erg goed inschatten. Een hoogslaper of stapelbed is over het algemeen geschikter voor oudere kinderen, zoals kinderen van 5 of 6 jaar oud.

2: Doe een veiligheidscheck als je kinderbed gaat kopen

Waar moet je opletten als je jouw kind veilig wilt laten slapen en spelen?

Kijk ten eerste naar het materiaal, koop een kinderbed dat gemaakt is van stevig materiaal en tegen een stootje kan! Je wilt bijvoorbeeld niet dat een hoogslaper instort.

Is het bed geverfd? Controleer dan of de verf blijft zitten, zo voorkom je dat je kind het in zijn mond stopt!

Controleer bij een houten bed of het hout goed is afgewerkt, dit voorkomt een huilend kind met een splinter in zijn hand.

Is je kleine het ledikant ontgroeid? Vergeet dan niet aan het valhekje te denken! Peuterbedden hebben meestal een valhekje, maar tienerbedden niet. Wil je geld besparen door direct een tienerbed te kopen? Leg dan een extra matras naast het bed om je kind op te vangen wanneer hij/zij uit bed rolt.

3: Kies een ademend matras en een geschikt kussen

Een kinderbed kopen met een matras? Onderzoek dan of het meegeleverde matras ademend en vochtregulerend is. Een ademend en vochtregulerend matras helpt bij het reguleren van de lichaamstemperatuur en draagt bij aan een hygiënische slaapomgeving. Bovendien ontstaat er een goede luchtcirculatie, dit resulteert in een diepere slaap en dus een betere nachtrust.

Vergeet ook niet om het juiste kussen te kopen, koop een kussen dat past bij de slaaphouding van je kind.

© Pexels.com

4: Denk aan de duurzaamheid van het bed

Als je kind snel groeit, is het misschien verstandiger om na het ontgroeien van het ledikant een tienerbed te kopen. In tegenstelling tot een peuterbed, kan je kind hier lang gebruik van maken. Kortom, je bespaart geld en het is beter voor het milieu.

5: Betrek je kind bij het kopen van zijn/haar bed

Een kinderbed kopen? Luister naar je kleine! Neem hem of haar mee naar de winkel, of doorzoek samen de webshop. Het is belangrijk dat je kind tevreden is met zijn/haar bed. Ga mee in de keuze van je zoon of dochter, het uiterlijk van het bed kan namelijk een positief effect hebben op de ontwikkeling van je kind.

Een bed in de vorm van een raceauto of bijvoorbeeld een brandweerauto, prikkelt de fantasie van je kleine. Zo leert het kind zijn gevoelens en ervaringen te verwerken en te uiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *