pair of Carhartt x Nike Air Force 1 shoes

Welke sneakers kies je vandaag de dag

Sneakers zijn sinds jaar en dag enorm populair. En dat is niet zo gek. Ze zitten lekker, staan goed bij meerdere soorten kleding en zijn multifunctioneel. Kortom, we kunnen niet zonder ze!

Welke sneakers kies je?

Welke sneakers je vandaag de dag kiest, hangt natuurlijk helemaal af van wat je mooi
vindt, waar je de sneakers bij aan trekt, en wat de gelegenheid is. Over het algemeen kan worden gezegd dat in 2023 er een paar duidelijke sneakertrends zijn.

Ten eerste kiest men weer massaal voor sneakers met een retro vibe. Denk ik dit kader aan de welbekende Adidas Samba’s of Nike’s uit de jaren 90. Daarbij is suede als materiaal helemaal passend.

Als tweede punt geldt dat sneakers ook dit jaar lekker hoog mogen zijn. Deze zijn er in alle kleuren, maten, stijlen en merken. Denk bijvoorbeeld aan de hoge all-stars, welke al jaren geliefde sneakers zijn. Net zoals de hoge Nike schoenen, welke je in alle kleuren van de regenboog hebt. Deze sneakers bieden net wat meer ondersteuning en vering dan de All-Stars, die overigens ook erg leuk zijn. In de zomer kan je kiezen voor een lichte kleur, zoals lichtblauw, roze of beige. Hoge Vans sneakers zijn ook nog steeds erg populair. Als je wat harder zoekt, zul je ook van dit merk wat spannendere kleuren en patronen kunnen vinden dan de standaard Vans.

Ze waren de afgelopen jaren niet te missen uit het straatbeeld, maar de wandelschoenen look is ook in 2023 weer hot and heavy. Dit zijn wat grovere, stevige schoenen, met goed zichtbare veters. Ze kunnen lekker casual worden gedragen, met oversized broeken en truien. Of een grote jas.

Pastelkleuren gaan ‘m helemaal worden dit jaar, vooral deze zomer. We zien ze nu al veel voorbij komen, schoenen in deze lichte kleuren. Dat gaat alleen nog maar meer worden de komende maanden. En dat staat o zo lekker vrolijk!

Ook de New Balance “dad” schoenen blijven we zien. Deze zijn over het algemeen wit, soms met wat andere kleuren en hebben aanwezige, vaak witte, en grote, veters die netjes worden gestrikt. Deze schoenen kunnen met van alles worden gecombineerd; van net tot casual, het kan allemaal.

brown Nike sneaker on yellow textile

Naast de pastelkleuren sneakers, blijft de witte sneaker een hippe keuze. Deze schoenen zijn er van alle merken die je maar kan bedenken. Maar de Nike schoen blijft voor veel mensen favoriet. Lekker simpel, clean, stevig en cool.

Ook gaan we de bekende Croc sandalen nog even blijven zien. Waar ze eerst altijd het mikpunt van grapje waren, zijn ze toch erg populair geworden. Wellicht omdat ze heerlijk zitten (ja, echt waar!). Deze schoenen gaan we nog even blijven zien. Gelukkig voor de mensen die ze niet mooi vinden, alleen in de zomer.

Kortom, voor ieder wat wils dit jaar! Van sandalen tot hoge schoenen, er is veel variatie en zo zien we het graag in het straatbeeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *