Welk instagram filter gebruik jij?

De wereld door een filter


Instagram is een bekend en populair sociaal medium dat gebruikt wordt om foto’s en video’s te delen met je vrienden en bekenden. Met meer dan een miljard gebruikers is de kans groot dat ook jij op Instagram actief bent. Je kan hier natuurlijk een mooie foto maken en direct uploaden, echter biedt Instagram ook ontzettend veel filters en effecten aan die je kunt toepassen op je foto’s om deze er nog beter uit te laten zien. Een aantal filters op Instagram is momenteel erg populair. In dit artikel zullen we enkele van deze populaire Instagram filters bespreken.

Gingham:

Gingham is een filter die een vintage uitstraling geeft aan je foto’s. Het is momenteel een van de populairste filters op Instagram. De subtiele retrolook die het aan je foto’s geeft zie je dan afgelopen tijd ook veelvuldig voorbij komen. Dit filter werkt vooral goed met foto’s van landschappen en natuur, maar kan ook worden toegepast op portretfoto’s.

Clarendon:

Clarendon is een filter die de helderheid en contrast van je foto’s verhoogt. Het is een veelgebruikt filter die perfect is voor het verbeteren van de kleurintensiteit van je foto’s. Clarendon is een goed filter om toe te passen op portretfoto’s, omdat het de huidtinten fraaier maakt en de details van de foto naar voren brengt.

Juno:

Juno is een filter die je foto’s een warme gloed geeft en het blauwe deel van de kleuren in de foto’s benadrukt. Het is een filter die goed werkt met foto’s die veel blauw bevatten, zoals foto’s van de zee en de lucht. Ga je dan ook op strandvakantie binnenkort, vergeet niet om dit filter in de aanslag te houden. Ook zorgt dit filter voor fraaiere huidtinten en benadrukking van de details.

Lark:

Lark is een filter die een lichte pasteltint geeft aan je foto’s. Het werkt goed met foto’s van de natuur, landschappen en bloemen. Vaak zie je deze ook terug bij interieurfoto’s. Dit filter geeft een zachte en luchtige uitstraling aan je foto’s

Valencia:

Valencia is een filter die een warme, vintage uitstraling geeft aan je foto’s. Het is een populaire filter op Instagram die je ook heel vaak voorbij ziet komen. Vanwege de subtiele en natuurlijke effecten die het heeft op de kleur van je foto’s werkt Valencia vooral goed bij foto’s van eten, reizen en ook op je portretfoto’s.

© Pexels.com

Wordt Instafamous!

Instagram biedt ontzettend veel filters aan die je kunt gebruiken om je foto’s te verbeteren en er professioneler uit te laten zien. Een tip is om voorzichtig te zijn met het gebruik. Vaak zijn de foto’s mooier van zichzelf dan wanneer je een filter gebruikt. Ga je toch voor een filter, dan zijn deze vijf filters momenteel erg populair. Zorg dat je veel probeert met verschillende filters en effecten om te ontdekken welke het beste werken voor jouw stijl.