De verschillende manieren om jouw baard te scheren

Om ervoor te zorgen dat jouw baard er perfect uitziet, is het van belang er aandacht aan te besteden en het regelmatig te scheren, knippen of trimmen. Op wat voor manier je dit het beste kan aanpakken is afhankelijk van hoe vol en lang jouw baard is. Aan de slag gaan met gedetailleerd werk doe je met een trimmer of scheermesje terwijl je het grotere werk met een schaar of tondeuse doet.

Natte haren zijn vaak langer

Voordat je aan de slag gaat kan je jouw baard wassen en drogen. Het is belangrijk dat de haren droog zijn, aangezien nat haar vaak langer is en daarom een vertekend beeld kan geven. Om het scheren makkelijker te maken is het van belang dat het haar zacht is. Er zijn verschillende shampoos en crèmes die je kan gebruiken, waardoor jouw baardhaar zachter wordt. Met onderstaande tips krijg jij het beste scheerresultaat.

Scheren met een scheermesje

– Voordat je aan de slag gaat met een scheermesje dien je jouw gezicht goed te wassen met warm water. Hiermee zorg je ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden en daarnaast zorg je ervoor dat je geen wondjes oploopt.
– Vervolgens smeer je scheergel of scheerschuim op de huid en laat dit even intrekken. Door het gebruik van een van deze middelen wordt jouw huid glad en ga je daarna makkelijker over de huid heen. Ook zorgt het ervoor dat je geen branderig gevoel na het scheren overhoudt.
– Als je vervolgens aan de slag gaat met het scheermesje, is het van belang dat je niet te hard drukt. In principe voel je niks van het scheren, zeker als je een kwalitatief goed scheermesje gebruikt.
– Probeer in eerst instantie altijd met de haarrichting mee te scheren. Dit doe je om irritatie aan de huid te voorkomen. Daarna kan je tegen de haarrichting in scheren om een zo glad mogelijk gezicht te krijgen.
– Na de scheerbeurt sluit je jouw poriën af met koud water en daarnaast kan je nog een aftershave aanbrengen. Kies voor een vochtinbrengende variant, wat zorgt voor een super zachte huid.

Aan de slag met een schaar

© Pexels.com

– Ga je te werk met een schaar, begin dan te werken vanaf de zijkant van jouw gezicht.
– Voordat je begint kan je de haren het beste even kammen, om zo het knippen makkelijker te maken.
– Met een schaar kan je echter niet zo nauwkeurig werken, daarom kan je het beste een schaar gebruiken in combinatie met een baardtrimmer. In de meeste gevallen wordt een schaar gebruikt om het haar in een model te knippen en niet om het kort te maken.

Kortom, er zijn verschillende manieren om jouw baard te kunnen scheren. Welke het beste is, is afhankelijk van hoe jouw baard eruit ziet en wat je wilt bereiken. Welke methode je ook kiest, zorg er altijd voor dat de baard droog en zacht is voor het beste resultaat.