Verzorg jouw droge haar aan de hand van deze 5 tips!

Heb jij last van droog haar, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Zo kan de conditie van jouw haar beïnvloedt worden door het talg op jouw hoofd en de conditie van de haarschubben, die aan het oppervlak van jouw haren liggen. Een lage talgproductie kan komen door schommelende hormonen en kan de conditie van jouw haar negatief beïnvloeden.

Echter kan de hoeveelheid van talg op je hoofdhuid bijvoorbeeld ook aangetast worden door het zwemmen in zeewater of chloor en het veelvuldig wassen van je haar. Dit zijn dingen die je kan minderen om te zorgen voor een betere conditie van jouw haar. Heb je desalniettemin regelmatig last van droog haar, dan kan dit erg vervelend zijn. Met onderstaande tips kan je jouw droge haren het beste verzorgen.

De 5 beste tips voor de verzorging van droog haar

– Droog haar kan je het beste wassen met water wat niet al te heet is. Aangezien te hoge temperaturen juist schade aanbrengen aan de haren, zal het niet bijdragen aan het herstel ervan. Gebruik daarom tijdens het douchen lauwwarm water. Na het gebruik van shampoo en eventueel crèmespoeling, kan je jouw haren afspoelen met koud water om ervoor te zorgen dat de haarschubben van jouw haren sluiten. Dit zal dan weer zorgen voor een betere vochtbalans.

– Gebruik je dagelijks shampoo om jouw haren te wassen? Probeer dit dan te minderen. Met shampoo haal je namelijk de talg weg van jouw hoofdhuid, waardoor de talg niet opgenomen kan worden. Dit heeft als gevolg dat jouw haar er niet vet, maar juist droog uit komt te zien.

– Als je op regelmatige basis shampoo en ander haarproducten gebruikt, let dan op dat er geen alcohol op de ingrediëntenlijst staat. Dit zal er namelijk voor zorgen dat jouw haren meer en meer uitdrogen.

– Ook de hitte van verschillende stylingstools kan zorgen voor uitgedroogde haren. Denk hierbij aan een stijltang, maar ook bijvoorbeeld een föhn. Probeer deze apparaten dan ook te vermijden, wil je ze toch gebruiken, gebruik dan een lagere temperatuur.

© Pexels.com

– Gezonde voeding is van belang om een gezonde levensstijl te creëren. Ook kan het ten goede komen van jouw haren. Als je regelmatig Vitamine A nuttigt, zorg je ervoor dat de talgproductie zo goed mogelijk blijft en zal je niet snel last hebben van droog haar. Vitamine A zit in verschillende etenswaren, zoals vis, zuivel en vlees. Ook groentes als bloemkool en wortels en fruit als mandarijnen zitten bomvol Vitamine A.

Kortom, om droog haar te verzorgen zijn er verschillende dingen die je kan doen. Zo is het verstandig om niet te vaak jouw haren met shampoo te wassen en niet te heet te douchen. Daarnaast is een regelmatige inname van Vitamine A van belang, wat goed is tegen droog haar. Tot slot kan je het beste producten met alcohol en hete stylingstools vermijden.