Hoe kan je je benen scheren zonder scheerzeep

Hoe kan je het beste je benen scheren zonder scheerzeep?

De lente is eindelijk weer eens aangebroken! Met het mooie weer leggen we onze dikke truien, broeken, jurken, rokken en maillots weer achter in de kast, terwijl we er onze meest luchtige kledingstukken weer vandaan toveren. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik kan zelf niet wachten om mijn benen onder mijn dikke kleding vandaan te toveren en weer aan de wereld te laten zien in mijn mooiste korte broekjes en rokjes. Dit kan natuurlijk met een vachtje, maar nog fijner vind ik het om mijn benen te voorzien van een uitgebreide scheerbeurt. Heb je geen scheerzeep tot je beschikking? Geen zorgen, want ik heb hier de ideale oplossing voor. 

Zeep, douchegel, of… conditioner? 

Verschillende producten lenen zich prima om als scheergel gebruikt te worden, waaronder ook die jij ongetwijfeld al in je badkamer hebt staan. Wat we nodig hebben is een product dat mild is voor de huid, het liefst specifiek voor de huid is geformuleerd, die in staat is om voor slip te zorgen. Een lekkere geur en een hydraterend effect op de huid zijn uiteraard een pluspunt, maar niet onmisbaar in een scheerzeep. Slip is het allerbelangrijkst. 

Om deze reden is zeep een klassieker: zeep droogt de huid wellicht wat uit, maar is goedkoop, ligt in elke badkamer klaar om gebruikt te worden, houdt goed vocht vast op de huid en schuimt ook nog eens lekker, waardoor je goed kunt zien waar je al langs bent geweest met je scheermes.

Douchegel, badschuim of soortgelijke producten gaan nog een stapje verder dan zeep. Ze schuimen lekker en zorgen voor slip, maar ruiken daarbij ook vaak nog eens heerlijk en zijn een stukje zachter voor je huid. Zeker in combinatie met een douchepuff een prima alternatief voor scheerzeep. 

Wist je dat conditioner ook prima als scheerzeep dient? Conditioner is namelijk de koning van de slip! In tegenstelling tot producten die zijn bedoeld om je lichaam te reinigen, droogt conditioner nooit uit. Ook maakt het de haartjes zacht, waardoor je ze makkelijker weg kunt halen zonder dat er stoppeltjes achterblijven. 

Water is je vriend! 

© Pexels.com

Wat je ook doet: scheer nooit droog! Desnoods gooi je een flesje water over je benen heen, als je om welke reden ook geen stromend water tot je beschikking hebt, of niet in bad kunt liggen. Het is belangrijk dat de haartjes goed verzadigd zijn met water en dat je benen nat zijn, om het scheermes zo goed mogelijk langs je benen te kunnen laten glijden. Olie werkt daarom ook goed, vooral omdat het niet zo snel opdroogt als water, maar water blijft het allerhandigst. Door genoeg water te gebruiken voorkom je wondjes en irritaties, die makkelijk tevoorschijn kunnen komen als je met een droog scheermesje over je benen gaat.