Waar zet je best je eerste tatoo

De beste plekken voor het plaatsen van je eerste tattoo

Het zetten van je eerste tattoo is vaak een spannend en belangrijk moment. Voorafgaand aan het zetten van je eerste tattoo is het belangrijk dat je goed nadenkt over het ontwerp en de plaats van je tattoo. Bovendien wil je natuurlijk dat je eerste tatoeage goed gezet wordt, dus is het belangrijk om een goede tatoeëerder te vinden die voldoet aan jouw wensen en behoeften. Kies bovenal een ontwerp dat goed bij jou past. Op het internet en in diverse boeken zijn natuurlijk tal van voorbeelden te vinden van mooie tatoeages, maar niets is natuurlijk leuker dan een persoonlijk ontwerp. Een goede tatoeëerder luistert dan ook naar jouw wensen en maakt een eigen ontwerp dat speciaal op jou is afgestemd. En heb jij je ideale ontwerp gevonden? Dan is het tijd om na te denken over de beste plek voor je eerste tatoeage. 

Kies een ontwerp dat persoonlijk is en bij jou past 

Op het internet, in boeken en in tijdschriften zijn tal van voorbeelden te vinden van tatoeages. Tattoos heb je natuurlijk in allerlei vormen en maten en zeker voor je eerste tatoeage is het verleidelijk om een plaatje te kiezen dat bekend is. Vergeet echter niet dat de tatoeage de rest van je leven op je lijf blijft zitten. Dus kies een tatoeage die perfect bij jou past. Of dit nu een eigen ontwerp is of een standaard ontwerp; de tatoeage zal altijd deel van jou blijven uitmaken. Een tatoeage die perfect bij jou past is dan ook zeker aan te raden. Heb jij je ultieme ontwerp laten maken? Of heb jij je ultieme ontwerp gevonden? Dan is het natuurlijk prachtig om dit te laten zetten op je huid. Er zijn tal van mogelijkheden om je tatoeage te laten plaatsen; dus kies een plek die bij jou past.

Kies de perfecte plek voor je eerste tattoo 

© Pexels.com

Wanneer jij je ultieme ontwerp hebt gevonden wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk laten zetten. De vraag is echter op welke plek je de tatoeage wil laten zetten. Voor je eerste tatoeage is het handig om te kiezen voor een plek die niet zo heel veel pijn doet. Dit zijn doorgaans plekken die niet direct op de bot liggen. Denk bijvoorbeeld aan de bovenarm, schouder of de enkel. De voet, de pols en de zij zijn vaak pijnlijkere plekken. Naast de ervaren pijn, is het belangrijk om na te denken over de zichtbaarheid van je tattoo. Zijn er op je werk belemmeringen? Of wil je zelf liever dat je tatoeage bedekt blijft? In dat geval is het niet handig om te kiezen voor een tatoeage op de onderarm of de borst. Deze plekken zijn vaak lastig te bedekken. De beste plek voor een tatoeage die je kan bedenken is de schouder, de rug of eventueel de enkel.

Heb jij je favoriete ontwerp gekozen en ook een plek gekozen kom je eerste tatoeage te laten zetten? Dan is het moment aangekomen om een afspraak te maken met een goede tatoeëerder!