Een echt gezond ontbijtje

Het oog wil wat, maar het lichaam ook


Het ontbijt is de eerste maaltijd van de dag en het is uiteraard belangrijk goed te ontbijten. Nu kennen we allemaal de mooie foto’s van de rijkelijk versierde pannenkoeken en de geklutste eitjes met bacon. Echter is het natuurlijk belangrijker dat het ontbijt gezond is voor je lijf en lichaam dan dat het er mooi uitziet. Het ontbijt geeft ons energie voor de dag en helpt ons om onze stofwisseling op gang te brengen. Het is daarom van groot belang om een gezond en voedzaam ontbijt te hebben. Maar wat is een gezond en voedzaam ontbijt? In dit artikel zullen we een aantal tips geven om ons ontbijt zo gezond en voedzaam mogelijk te maken. Als je zorgt dat je ontbijtje onderstaande bevat, ben je al een heel eind onderweg naar een gezond begin van de dag.

1. Complexe koolhydraten:

Begin met complexe koolhydraten zoals volkorenbrood, havermout, muesli zijn een goede bron van energie en vezels. Maar ook fruit bevat vaak goede complexe koolhydraten. Vezels zijn belangrijk voor onze spijsvertering en geven ons een verzadigd gevoel tot dat we weer aan de lunch kunnen beginnen.

2. Eiwitten:

Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van spieren en het herstel van ons lichaam. Dit is dan ook een essentieel onderdeel van ons ontbijt. Een eiwitrijk ontbijt bestaat uit eieren, yoghurt, kwark, noten en zaden. Deze voedingsmiddelen bevatten veel eiwitten en zijn daarnaast rijk aan gezonde vetten en vezels.

3. Groenten:

Je zou het misschien niet verwachten bij een ontbijt, maar groenten zijn een goede bron van vitaminen en mineralen. Door groenten toe te voegen aan ons ontbijt krijgen we een extra portie gezonde voedingsstoffen binnen. Groenten kunnen toegevoegd worden aan een omelet, smoothie of een bakje yoghurt. Dus komkommer, spinazie of paprika bij het ontbijt is helemaal zo gek nog niet

4. Drinken:

Vocht is uitermate belangrijk om ons lichaam goed te laten functioneren. Dus zorg dat je naast het eten altijd wat drinkt. Een simpel glas water of een kopje thee kan ons helpen om gehydrateerd te blijven en ons lichaam te reinigen. Ook een bekertje melk of vruchtenzuivel doet wonderen.

Eet smakelijk

© Pexels.com

Een gezond ontbijt kan ons helpen om de dag goed te beginnen. Door complexe koolhydraten, eiwitten, groenten en vocht toe te voegen aan ons ontbijt krijgen we de nodige en benodigde energie en voedingsstoffen binnen. Het is belangrijk en bovenal lekker om afwisseling aan te brengen in ons ontbijt. Hierbij kun je experimenteren met verschillende ingrediënten. Op die manier kunnen we ons ontbijt gezond, lekker en afwisselend maken. Dus struin het internet maar eens af naar lekkere en gezonde ontbijtjes. Eet smakelijk!