Last van warme temperaturen? Hier zijn 5 dingen die je de dag helpen doorkomen

We verlangen allemaal naar de zomer. Het is het seizoen van vakantie, zon en veel buitenlucht. Maar wat te doen als de temperaturen te hoog zijn om naar buiten te gaan. Zeker als je kinderen hebt, kan je inspiratie al snel uitgeblust zijn. Daarom bedachten we vijf dingen om te doen bij warme temperaturen.

1. Breng wat kleur in huis

Je hoeft geen artistiek talent te hebben om van een oud meubel een blikvanger in je huis te maken. Het moeilijkste deel is de kleur(en) kiezen. Van zodra je deze fase voorbij bent, hoef je alleen maar de verfborstel te bedienen en je creativiteit de vrije loop te laten. Extra tip: je wint extra bonuspunten voor jezelf als je kiest voor verkoelende blauwe tinten.

Voel je meer voor een minder groot project? Kies dan om zelf een kunstwerk te schilderen en hang het aan de muur in je woonkamer of keuken. Wedden dat het een gespreksopener wordt bij het ontvangen van bezoek! Gebruik waterige tinten om een ​​frisse, koele sfeer in je huis te creëren.

2. Boen de vloer met oude sokken

Het boenen van je vloer is geen leuke taak. Daarom is het een geweldig idee om het boenen van je vloer te reserveren voor als het te warm is buiten. Zeker met kinderen in huis.

Kinderen zijn vaak moeilijk te vinden voor huishoudelijke taken, maar als ze de vloer mogen boenen door rond te dansen in sokken, staan ze als eerste in de rij om de klus te klaren. En ook al heb je geen kinderen, met je favoriete muziek door de luidsprekers ben je de warmte buiten zo vergeten.

3. Organiseer een picknick in je woonkamer

Niets is leuker dan een picknick in de openlucht. Maar wist je dat het net zo leuk kan zijn om een picknick te organiseren in je woonkamer? Dat kan met je vrienden, je partner of je kinderen.

Kies om te beginnen een thema om de kamer aan te kleden, haal het eten en de dranken in huis (vergeet het ijs niet!) en zorg voor enkele leuke spelletjes om te doen. Terwijl je geniet van al het lekkers, de leuke gesprekken en de onvergetelijke momenten, denk je ongetwijfeld al aan het organiseren van een tweede picknick. Zo is geweldig is het!

4. Maak ijslollies

© Pexels.com

Ijslollies maken, klinkt misschien cliché, maar doordat de keuze uit de vormen zo divers en uitgebreid is, blijft ijslollies maken een knaller om te doen bij warme temperaturen. Bovendien zijn er veel lekkere, gezonde recepten met zomerfruit, sap en bruisend water te vinden, of maak romigere versies van kokosmelk of yoghurt. Hiermee verdien je gegarandeerd punten bij je kinderen.

5. Ga voor de koelkast staan ​​met de deur open

Als iemand je vraagt ​​wat je aan het doen bent, doe dan net alsof je probeert te bedenken wat je voor het avondeten gaat maken. Als je lastige vragen wilt vermijden, maak dan van de gelegenheid gebruik om de koelkast een poetsbeurt aan de binnenkant te geven.