3 kruiden die genezend werken

Natuurlijk hebben we ze allemaal in onze keuken staan kruiden. Kruiden hebben een bepaalde voedingswaarde, en vaak maak je er je eten mee op smaak. Je hebt een beetje de voorkomende huishoudelijke specerijen zoals: Kaneel, basilicum of bijvoorbeeld rozemarijn. Maar veel van onze huis- tuin en keuken kruiden hebben vaak ook een geneeskrachtige werking op ons lichaam. Al moeten we eerlijk toegeven, dat er geen magische voedingstoffen bestaan die al onze problemen in een keer oplossen!

De geneeskrachtige werking van Rozemarijn

Laten we eens kijken naar de geneeskrachtige werking van rozemarijn. Rozemarijn is eigenlijk maar een heel klein struikje met kleine blaadjes die op naaldjes lijken. Als je Rozemarijn in je maaltijden gebruikt geeft dat een heerlijke kruidige smaak aan je maaltijd. Daarom alleen al mag het niet ontbreken in jou keuken. Maar er zijn nog veel meer voordelen te benoemen waarom Rozemarijn niet mag ontbreken.
* Het verbetert de circulatie van het bloed:
* Het is goed voor je lever:
* Het helpt bij spijsverteringsklachten:
* Het helpt bij vermoeidheid

Er zijn ook nadelen aan rozemarijn. Zo mag het niet in grote hoeveelheden gebruikt worden als je zwanger bent, of een hoge bloeddruk hebt. Je kan het wel in normale hoeveelheden blijven gebruiken bij je maaltijden.

De geneeskrachtige werking van Munt

Munt staat al vanaf de middeleeuwen bekend als een plantje met een geneeskrachtige werking. Het plantje was toen al in iedere kloostertuin aanwezig. De geur alleen al van munt heeft een antibacteriële werking. En verder helpt munt tegen krampen in de darmen. Al is munt maar een klein plantje, het heeft heel veel goede invloeden. Zodra je alleen maar de geur ruikt, verdwijnt je misselijkheid, en ook bij verschillende vormen van hoofdpijn zorgt het plantje voor een positieve invloed. Munt heeft meer invloed dan alleen maar een rustgevende werking op de ingewanden. Zo bevordert het ook de spijsvertering en die van de speekselklieren. En het goede nieuws is dat muntblaadjes in heel veel recepten terug te vinden zijn!

Wat is de geneeskrachtige werking van Dille


Ook Dille is een kruid wat helpt bij de spijvertering. Dit kruid was zelfs al bekend bij de oude Grieken. Het werkt vooral anti- bacterieel net zo als munt. Het heeft een spijsverteringsbevorderende werking en werkt ook tegen winderigheid. Over het algemeen werkt het erg goed tegen maag en darmkrampen, en wordt dillezaad vooral aangeraden om vlak naar de maaltijden te gebruiken. Naast maag en darm krampen heeft dille ook een goede medicinale werking op andere klachten: Overgeven, de hik, slechte adem of een pijnlijke menstruatie. Genoeg reden dus om dit kruid te proberen als je last hebt van bepaalde klachten.

Een lekkere eet tip: Voeg een beetje dille toe aan een lekkere yoghurtdressing of strooi het over wat stukjes komkommer!