Wat zijn de leukste uitstapjes in Limburg?

Ben je op zoek naar leuke uitjes in de provincie Limburg? Deze Nederlandse provincie grenst aan België en Duitsland en staat bekend om zijn mooie natuur, de vele historische bezienswaardigheden en de culinaire evenementen.

Het drielandenpunt

Een uitje dat echt de moeite waard is, is een bezoek aan het drielandenpunt. Want, op deze plek sta je in drie landen tegelijk: Nederland, België en Duitsland. Het drielandenpunt ligt dicht bij de top van de Vaalserberg. Het hoogste punt in Nederland! Voor de kinderen is er een speeltuin. Je kunt er verdwalen in het labyrint en er is een mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

Shoppen in Roermond

In Roermond zit een fashion outlet met meer dan 180 verschillende designerwinkels. Hier kun je heerlijk een dagje shoppen met flinke korting! Zelfs voor accessoires, zonnebrillen en tassen kun je er terecht. De diverse restaurants zorgen voor de inwendige mens. Na het shoppen loop je zo door naar de historische binnenstad. Deze ligt op 3 minuten loopafstand van de outlet.

Maastricht underground

In Maastricht ga je ondergronds. Hier ligt een uitgebreid gangenstelsel, waar een gids je op een rondleiding mee terug neemt in de tijd. Je leert er van alles over de geschiedenis van Maastricht. Van november tot en met maart is het vleermuizenseizoen. De diertjes worden beschermd door het aantal rondleidingen in deze tijd te beperken. Het is wel handig om daar rekening mee te houden en op tijd te boeken. Dit uitje is goed te combineren met een bezoekje aan het Ford Sint Pieter wat erbij staat. Het Ford stamt uit begin 1700 en is zeker de moeite van het bekijken waard. De kanonnengalerij, de schietgaten en de waterput, de gids vertelt je alles wat je wilt weten.

Ontspannen in de natuur

© Pexels.com

De natuur in Limburg is prachtig. Het glooiende landschap en de bossen lenen zich goed voor een fietstocht of een lange wandeling. Breng ook eens een bezoekje aan het blote voetenpad in Brunssum. Trek je schoenen en sokken maar uit en loop dit ruim 3 kilometer lange pad en ervaar hoe het is om één te worden met de natuur. Loop lekker door de modder, over houtsnippers en stenen en voel de structuur van verschillende materialen. Onderweg hoef je je niet te vervelen. Je komt steile hellingen en zandheuvels tegen waar je op kan klimmen. Er is een doolhof, modderpoel, speelcirkel en een hindernisbaan. Kortom, genoeg speelplezier voor jong en oud!

Culinaire evenementen

Wat is het lekker om een dagje uit af te sluiten met een culinair evenement. Genieten van de lokale proeverijen, of een bezoek aan een brouwerij. Wijnliefhebbers zullen in Limburg zeker aan hun trekken komen met de food & wine tours, die je langs de culinaire gelegenheden leiden. Dus wil je een dagje uit? In Limburg zul je je zeker vermaken!